Kučinskis: Nesen biju Teikas iecirknī un varu apliecināt - telpas ir briesmīgas

© Gints Ivuškāns/F64

"Jau rudenī mēs Rīgā redzēsim divas jaunas policijas bāzes vietas. Bāzei Mūkusalas ielā jau no budžeta ir piešķirti līdzekļi, lai sāktu nomāt un iekārtot telpas. Otra bāze būs Ernesta Birznieka-Upīša ielā," intervijā aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

Pēc M. Kučinska teiktā, tas ļaušot beidzot atteikties no 80. un 90. gados iekārtotājām telpām. "Tās nekādu darba prieku cilvēkiem nevar radīt. Šīs būs nomātas telpas, kuras līdz ar budžeta pieņemšanu varēs sākt iekārtot policijas vajadzībām," skaidroja M. Kučinskis.

Uz jaunajām bāzes vietām tiks pārcelti visi mazie iecirkņus. "Es pats nesen biju Teikas iecirknī un varu apliecināt, ka telpas ir briesmīgas," atzinās M. Kučinskis.

Arī bāzu Gaujas ielā ir plānots attīstīt un paplašināt, bet tas būs plāns pēc kādiem trīs četriem gadiem. Arī VUGD bāze Rīgā tiks stiprināta, un tam visam ir rasti līdzekļi.

"Tādēļ nav tā, ka iekšējā drošība nebūtu novērtēta un par to nebūtu sapratnes no citiem. Šajā budžetā, tāpat kā aizsardzība, arī mūsu jautājumi ir ārpus tā, kur sākas ministriju un dažādu politiku finansējuma dalīšana," bilda Kučinskis.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais