Ja policijā tiktu aizpildītas visas brīvās vakances, tad algas esošajiem darbiniekiem būtu jāsamazina, vērtē Kučinskis

© Romāns Kokšarovs/F64

"Jaunajā budžetā ir darba algas 10% pieaugums pilnīgi visiem [Iekšlietu ministrijas struktūrās], kas gan, protams, augstās inflācijas apstākļos varētu tikt mazāk novērtēts. Atsevišķi vēl nauda nāk klāt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP), kas mums ir pavisam maz atalgota un kur vajag celt kapacitāti," intervijā aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

Uz aģentūras LETA jautājumu par algas pieaugumu policijā strādājošajiem, M. Kučinskis atbildēja, ka Policijas reforma turpinās, un tālāk tā jau ir viņu lieta, kā mainās konkrētās algas, bet algas fonda pieaugums ir par 10% trīs nākamos gadus.

"Domāju, ka tā mēs arī 2026.gadā nonāksim līdz minētajiem 2,5%. Turklāt tie nav tikai policisti, tie ir arī ugunsdzēsēji, robežsargi. Arī reforma dos iespēju, jo tad mēs varēsim runāt par trūkstošajām vakancēm, par iespējamām strukturālām pārmaiņām. Šobrīd visā valsts pārvaldē, ieskaitot policiju, tukšās štata vietas statistikā parādās ārkārtīgi daudz, nevis aiz labas dzīves, bet gan tādēļ - un tas nevienam nav noslēpums -, ka tas nozīmē arī algas fonda saglabāšanu. Ja, piemēram, šodien tiktu aizpildītas visas brīvās vakances, tad algas esošajiem darbiniekiem būtu jāsamazina. Tāda tā realitāte šobrīd ir," sacīja M. Kučinskis.

Svarīgākais