Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kurš piedāvājis 30 000 eiro kukuli Ādažu novada pašvaldības domes deputātam

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Šodien, 18.janvārī, Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka viņš piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam.

LETA zināms, ka apsūdzētais ir vieglatlēts Jānis Višķers.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2023.gada 11.janvārī prokuratūra no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņēma krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret fizisku personu par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada 5.oktobrī apsūdzētais vīrietis piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, lai panāktu, ka deputāts, izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji iekšējai pārliecībai, plānotajā domes sēdē par jauna pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu nobalsotu par kāda konkrēta deputāta kandidatūru. Papildus deputātam tika norādīts, ka šādā gadījumā viņam tiktu piešķirts arī izdevīgs amats Ādažu novada pašvaldības domē.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Neskatoties uz apsūdzībā norādītajiem apstākļiem, prokuratūra apstiprina, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā nav iegūta informācija par to, ka 2022.gada 1.novembra balsojums par Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu būtu ticis pretlikumīgi ietekmēts, līdz ar to nav pamata apšaubīt balsojuma par pašreizējās domes priekšsēdētājas ievēlēšanu likumību.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.