Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pagaidām Pļaviņās situācija ir stabila

© Kaspars Krafts/f64

Pļaviņu ūdenskrātuvē pēdējās dienās nedaudz pazeminājies ūdens līmenis, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

"Pagaidām viss ir mierīgi, taču turam acis vaļā un sekojam līdzi situācijas izmaiņām," informēja Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs Andris Ambainis.

Pļaviņās aizvien ir spēkā oranžā līmeņa brīdinājums, tas patlaban izsludināts līdz trešdienas, 18.janvāra, plkst.14. Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Pļaviņām ir ledus un vižņu sablīvējums, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Ūdenslīmenis šodien plkst.14.50 Pļaviņās bija 10,14 metrus virs stacijas nulles līmeņa, Zeļķos - 6,84 metus virs stacijas stacijas nulles līmeņa.

Salīdzinot ar pagājušo nedēļu, līmenis ir nedaudz krities. Pirms nedēļas ūdenslīmenis Pļaviņās bija 10,19 metrus virs stacijas stacijas nulles līmeņa, Zeļķos - 8,02 metrus virs stacijas stacijas nulles līmeņa.

Patlaban situācija Pļaviņās ir stabila, taču atslābt nedrīkst, un situācija aizvien tiek uzmanīta. "Vietām Daugavas vižņos veidojas izskalojumi, bet sastrēgumos nekādu lielu izmaiņu nav," saka Ambainis. Vienīgi Daugavas un Aiviekstes satekā vērojami vēl lielāki ledus kalni.

Kā ziņots, Pļaviņu ūdenskrātuvē saglabājas ledus un vižņu sablīvējums un tādēļ paaugstināts ūdenslīmenis.