Labklājības ministre skaidro, kā tiks uzlabots mazo pensiju saņēmēju materiālais stāvoklis

© Romāns Kokšarovs/F64

Jaunā labklājības ministre Evika Siliņa (JV) aģentūrai LETA atzina, ka viņas prioritātes šajā darbā ir saistītas ar bērniem un ģimenēm, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un veselīgu vecumdienu nodrošināšanu senioriem.

"Viena no galvenajām lietām pašlaik būs minimālā ienākuma līmeņa reforma, kas skars gan mājokļa pabalstus, gan garantēto minimālo ienākumu, gan mazākās pensijas," sacīja ministre.

Pēc viņas teiktā, mazo pensiju saņēmēju materiālais stāvoklis daļēji tiks uzlabots tar minimālā ienākuma līmeņa reformu, jo tas tiks piesaistīts vidējam mājsaimniecību ienākumu līmenim, kas katru gadu tiks pārskatīts.

"Tāpat vēl reizi gadā notiek pensiju indeksācija. Protams, ka pensija nav ekvivalents viens pret vienu ar algu, un pensiju ietekmē ne tikai tas, cik tās saņēmējs nopelnīja, bet arī demogrāfiskā situācija kopumā, cilvēka mūža ilgums un vairāki citi faktori. Skatīsimies, risināsim. Ir aktuāls jautājums arī par pensiju piemaksām. Tikšos ar pensionāru organizācijām un runāsim. Šobrīd tiešām ir pārāk mazs laiks pagājis, lai es teiktu vēl kaut ko," skaidroja E. Siliņa.

Svarīgākais