Narkotiku kontrabandā izmanto katapultu

Lai nogādātu narkotikas ASV pusē, Meksikas narkotiku kontrabandisti ir mēģinājuši izmantot katapultu. Mēģinājums nav izdevies, un Meksikas policija viņiem ir konfiscējusi 20 kilogramus marihuānas, automašīnu un pašu katapultu.

Ar Viduslaiku cienīgo rīku kontrabandisti aizliegto vielu bija mēģinājuši aizsviest ASV pusē, Arizonas štata teritorijā pie nelielās Nako pilsētiņas. Kontrbandistu rosīšanos, izmēģinot katapultu, pamanīja ASV robežsargi, kas pētīja videonovērošanas iekārtu rādījumus.

Arizona ir viens no populārākajiem narkotiku un arī cilvēku kontrabandas ceļiem no Meksikas, un ASV robežsardze ik gadus konfiscē simtiem tonnu aizliegto vielu. Narkotiku pārvadātāji izmanto dažādus veidus — pazemes tuneļus, zirgus, nelielus un tāpēc grūti pamanāmus gaisa satiksmes līdzekļus. Katapulta gan ir jaunievedums, izteicies Tūsonas robežpatruļas preses pārstāvis Deivids Džimaress.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais