Visticamāk pagarinās ostu reformas termiņu

© Kaspars Krafts/f64

Ostu reformas realizēšanas termiņu paredzēts pagarināt, lai atrisinātu virkni problēmjautājumu, šodien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Viņš pauda gandarījumu, ka koalīcijā ir atbalsts un vienprātība, ka sāktais kurss ostu reformēšanā ir jātupina. Vienlaikus viņš norādīja, ka ir radusies virkne juridisku problēmu kapitālsabiedrību likvidācijas procesā, tāpēc nepieciešams pagarināt ostu reformas realizācijas termiņu.

Vitenbergs atzina, ka 1.janvāris bija termiņš, līdz kuram bija jālikvidē Rīgas un Ventspils brīvostas un viss jāpārliek uz jaunām struktūrām, bet tas nav ticis izdarīts.

Tāpat satiksmes ministrs minēja, ka šobrīd ir jānovērtē reālais aktīvu daudzums, kā arī jāsagaida Satversmes tiesas spriedums.

LETA jau ziņoja, ka lai virzītos tālāk ar ostu reformu, šobrīd tiek strādāts pie juridiskiem jautājumiem, iepriekš intervijā aģentūrai LETA stāstīja Vitenbergs.

"Es domāju, ka mēs drīz jau būsim valdībā ar konkrētu termiņu, kurā mēs redzam iespēju to visu īstenot," iepriekš teica Vitenbergs.