Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Muciņš skaidro, kas tiks darīts, lai turpmāk morgā nesajauktu aizgājējus

© Kaspars Krafts/F64

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) izmaksājusi materiālo un morālo kompensāciju abām ģimenēm, kuru piederīgie tika sajaukti slimnīcas morgā pēc Ziemassvētkiem, vēsta LTV raidījums "Dienas Ziņas".

Pārbaude morgā turpinās. Slimnīca to sola pabeigt mēneša laikā.

PSKUS valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš LT raidījumā skaidroja, ka, lai novērstu šādus gadījumus nākotnē, plānots ieviest digitālus risinājumus. Turpmāk arī morgā skenēs aproces, ko jebkuram pacientam uzliek, iestājoties slimnīcā. "Paļauties, ka ne tikai izlasīja, bet arī noskenēja. Un dators to apliecina, ka tas ir šis cilvēks. Pamatā mēs skatāmies uz digitālajiem risinājumiem, jo digitālajiem risinājumiem kļūdas iespēja ir mazāka. Lai gan izslēgt nevar, var mazināt," sacīja Muciņš.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Ziemassvētkos PSKUS morgā tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" vēstīja, ka kāda sieviete decembrī tika nogādāta slimnīcā, kur viņas dzīvību glābt neizdevās. Pēc Ziemassvētkiem bija paredzētas bēres, taču vien kapsētā tika secināts - zārkā neatrodas mirušās tuvinieces ķermenis, bet cits, kas tērpts drēbēs, kas bija paredzētas mirušajai sievietei.

Īstās mirušās sievietes ķermenis bija izsniegts citai ģimenei un jau apglabāts. Vairāk šeit: "Stradiņos" morgā sajauc mirušu cilvēku ķermeņus; to konstatē tik kapsētā