Latvijā varētu uzņemt traģēdiju - dokumentālo filmu: "Pasaulē stulbākā nāve"

© pixabay.com

Valsts policija apkopojusi piektdienas ceļu satiksmes negadījumus, tostarp informē par bojāgājušajiem. Nāves apstākļi būtu vairāk nekā "stulbi", ja nebūtu tik traģiski.

Piektdien, 13.janvārī notkuši divi traģiski notikumi, kuros iesaitīti transporta līdzekļi un gājuši bojā cilvēki. Abi gadījumi ir neparasti un ierindojami kategorijā: "Pasaulē stulbākā nāve". Valsts policija raksta: "Iepriekšējā diennaktī reģistrēti 119 ceļu satiksmes negadījumi ar 12 cietušām un 2 mirušām personām. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 434 administratīvo pārk. lēmumi, tostarp 109 par ātrumu. Par t/l vadīšanu alkohola reibumā sākts 1 administratīvā pārk. process un 7 kriminālprocesi."

Paskaidro nāves apstākļus Valsts policija raksta: "CSNg ar bojā gājušajiem: Bauskas nov., Iecava, persona atpakaļgaitā vadot a/m Renault, uzbrauca pakritušai gājējai, kura no traumām mira; Ogres nov., Ķeipenes pag., vadot traktoru, transportlīdzeklis apgāzās un uzkrita virsū no tā izkritušajam vadītājam, kurš notikuma vietā mira."

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais