Jēkabpilī plūdu dēļ turpina slēgt ielas satiksmei

© Kaspars Krafts/f64

Jēkabpilī plūdu dēļ satiksmei turpina slēgt ielas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ūdens līmenis turpina celties, ap plkst.10.30 ūdens līmenis bija 8,34 metri virs stacijas "0", kas ir tikai dažus centimetrus zem kritiskās 8,40 metru atzīmes, pausts pašvaldības paziņojumā sociālajos tīklos.

Strauji applūst Mežrūpnieku iela. Pļaviņu ielas posmā no Dambja ielas līdz Zaļajai ielai, no Zvejnieka ielas līdz Mežrūpnieku ielai, no Daugavkrastiem līdz Bebru ielai slēgta satiksme. Rīgas ielas posmā no Krasta ielas līdz Kuģu ielai ierobežots maksimālais ātrums.

Slēgtajās ielās sabiedriskais transports nekursēs un netiks apkalpotas konkrētās pieturvietas, informē pašvaldība.

Kā jau vēstīts, tad ūdenslīmeņa tuvošanās kritiskajai nozīmē, ka gaidāma plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, un būs nepieciešama evakuācija. Ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari. Iedzīvotāji tiek aicināti pamest apdraudētās teritorijas un sekot visiem atbildīgo institūciju norādījumiem, pausts LVĢMC paziņojumā.

Vakar vēlu vakarā pēc operatīvās sanāksmes Jēkabpils novada priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) īsā videoierakstā vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus evakuēšanos neatlikt uz pēdējo mirkli, kad tā var būt ļoti sarežģīta, glābēju dzīvības apdraudoša, vai pat jau neiespējama.

Šorīt pašvaldība ziņoja, ka Jēkabpilī turpina ieplūst palu ūdens. Palu ūdens spiežas akās Rīgas, Pļaviņu un citās ielās, turpina applūst aizsargdambim piegulošās ielas. Jēkabpils novada Prižos, Sakas salā ūdens līmenis ir krities. Pārgāzne strādā ar pilnu jaudu.

Saistībā ar straujo ūdens līmeņa paaugstināšanos Jēkabpilī tiek pārtrauktas mācības Jēkabpils pilsētas un novada skolās un interešu izglītības iestādēs, kuras atrodas plūdu apdraudētajās teritorijās - Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, Jēkabpils 2.vidusskolas filiālēs, kas atrodas Rīgas ielā 200a, Rīgas ielā 192, Jēkabpils Mākslas un mūzikas skolā, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā un Ābeļu pamatskolā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais