Aizvadītajā diennaktī divos skursteņos dega sodrēji

© pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus - astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi, aģentūru LETA informēja VUGD.

Ceturtdien plkst.18.21 ugunsdzēsēji devās uz Balvu novada Rugāju pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas automašīna bija nobraukusi no ceļa. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka no automašīnas degvielas bākas grāvī un uz ceļa bija iztecējis šķidrums.

Ugunsdzēsēji degvielas savākšanai izmantoja absorbentu, lai novērstu degvielas ieplūšanu upē, uzstādītas absorbējošās bonas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, ieejas durvis un sadzīves mantas, saimniecības ēkas jumta konstrukcija, sodrēji divu ēku dūmvados, kartona kastes, automašīna, gruzdēja pelni un divos gadījumos dega atkritumi.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.