NBS sadarbībā ar uzņēmējiem ziedos Ukrainai koģenerācijas stacijas, ģeneratoru un pārtikas produktus

© Kaspars Krafts/f64

Uzņēmuma SIA "Biogran" teritorijā šodien notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un fonda "Uzņēmēji mieram" rīkotā Latvijas uzņēmēju sarūpētā humānās palīdzības sūtījuma sagatavošana, lai to nogādātu Doņeckas apgabala Slovjanskā, aģentūru LETA informēja NBS.

Aizsardzības ministrija un NBS sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" regulāri nogādā Ukrainā daudzveidīgu humāno palīdzību.

Slovjanskā tiks nogādātas SIA "Balteneko" ziedotās divas koģenerācijas stacijas, uzņēmuma SIA "Energolukss" iegādātais ģenerators un "Dobeles Dzirnavnieka" ziedotie pārtikas produkti un sadzīves ķīmijas un higiēnas preces.

Pasākumā piedalīsies NBS vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos kapelāns Elmārs Pļaviņš un SIA "Balteneko" īpašnieks Edgars Vīgants.

Jau ziņots, ka Aizsardzība ministrija un NBS sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt vairāk nekā septiņus miljonus eiro, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Kopš kara sākuma fonds "Uzņēmēji mieram" Ukrainai ziedojuši vairāk nekā četrus miljonus eiro. Fonds sadarbojas tikai ar oficiālajām Ukrainas un Latvijas aizsardzības institūcijām, nodrošinot mērķtiecīgu kravu piegādi pēc Ukrainas augstāko militāro amatpersonu palīdzības pieprasījumiem.

Kopš 2022.gada 24.februāra NBS sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" ir organizējuši un piegādājuši vairākus ziedojumus karadarbības skartajiem Ukrainas reģioniem un iedzīvotājiem, atbalstot tos gan ar dažāda veida humāno palīdzību, gan militāro atbalstu.

Svarīgākais