Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas pasts" izdod pastmarkas sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi"

© Ģirts Ozoliņš/f64

VAS "Latvijas pasts" izdod pa trim jaunām pastmarkām sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Katrai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža.

Filatēlijas sērija "Mājdzīvnieki" papildināta ar trim jaunām pastmarkām ar truša, tītara un zirga attēlu. Līdz ar tām izdota arī īpaša aploksne 800 eksemplāros. Šīm pastmarkām ir pašlīmējoša pamatne.

Pastmarka "Zirgs" emitēta 500 000 eksemplāros, un tās nominālvērtība ir 1,65 eiro, kas paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Pastmarka "Trusis" izdota 250 000 eksemplāru tirāžā ar nominālvērtību 0,45 eiro, savukārt pastmarkas "Tītars" tirāža ir 250 000 eksemplāru, bet nominālvērtība - 0,65 eiro. Pastmarkas "Trusis" un "Tītars" paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Arī sērija "Ziedi" papildināta ar trim jaunām pastmarkām, uz kurām attēlota tulpe, roze un peonija. Katras pastmarkas tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru. Līdz ar jaunajām pastmarkām 800 eksemplāru tirāžā izdota arī pirmās dienas aploksne.

Pastmarkas "Tulpe" nominālvērtība ir 0,02 eiro, pastmarka "Roze" izdota ar 0,05 eiro nominālvērtību, bet "Peonija" - 0,15 eiro. Visas trīs "Ziedu" sērijas jaunās pastmarkas ir paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Visu filatēlijas jaunumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta šodien Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā Rīgā no plkst.9 līdz 18.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.