Jēkabpils novadā satiksmei slēgtas applūdušās ielas un ceļi

© Ģirts Ozoliņš/f64

Jēkabpils novadā satiksmei slēgtas applūdušās ielas un ceļi, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Jēkabpilī satiksmei slēgts Pļaviņu ielas posms no Viestura ielas līdz Zaļajai ielai. Arī pašvaldības autoceļš Salas pagastā Skudras - Galejas - Leicāni, kur atrodas Sakas salas pārgāzne, slēgts satiksmei.

Kā vēstīts, vēlā trešdienas vakarā tika sasaukta Jēkabpils novada pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēde. Novada mērs Raivis Ragainis informēja, ka lielākās problēmas radušās, jo Sakas un Daugavas gultne pilna piedzīta ar vižņiem, un vižņi turpina pienākt klāt. Līdz ar to sablīvējuma gals ir tieši Jēkabpils teritorijā, un attiecīgi visaugstākais ūdens līmenis upē ir tieši Jēkabpils pilsētā, kas jau ir pārsniedzis oranžā brīdinājuma līmeni. Pilsētā visu notur dambis, bet ir dažas vietas, kur spiežas cauri gruntsūdeņi un applūst zemākās vietas.

SIA "Jēkabpils ūdens" un SIA "Jēkabpils pakalpojumi" operatīvi novērš ūdens līmeņa paaugstināšanos Jēkabpils pilsētas Kārļa Skaubīša, Krasta, Pļaviņu, Dārza un citās aizsargdambim pieguļošajās ielās. Lai mazinātu ūdens ieplūšana pilsētā, kritiskajās vietās tiek likti smilšu maisi un slāpēta ūdens plūsma pilsētas teritorijā.

Portāls "radio1.lv" ziņo, ka Skaubīša ielā un Dārzu ielā, kur krājas ūdens, to atsūknē ar trim mašīnām, savukārt kritiskākā situācija ārpus pilsētas esot Gravānos un Sakas salā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais