Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ieva Rozentāle iecelta par Eiropas Raidorganizāciju apvienības Televīzijas mūzikas ekspertu grupas vadītāju

© Vladislavs Proškins/f64

Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle iecelta par Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) Televīzijas mūzikas ekspertu grupas vadītāju, aģentūru LETA informēja LTV.

Par viņas apstiprināšanu amatā uz diviem gadiem balsoja pārējie deviņi vadības grupas pārstāvji.

Par svarīgākajiem 2023.gada uzdevumiem vadītājas amatā Rozentāle nosauc ekspertu grupas darba aktivizēšanu, kas pandēmijas laikā mazinājusies, kā arī Latvijā aizsāktā konkursa "Eirovīzijas gada koris" turpināšanu.

Rozentāle skaidro, ka konkurss "Eirovīzijas gada koris" ir noticis divas reizes - vispirms Rīgā, tad Gēteborgā, Zviedrijā. Pandēmijas dēļ tradīcija pārtrūka, tomēr viņa pauž cerību, ka šogad vēlu rudenī konkurss atkal notiks.

EBU Televīzijas mūzikas ekspertu grupas dienaskārtībā ir dažādu sadarbību un kopprodukciju veidošana. Līdzās konkursam "Eirovīzijas gada koris" grupa pārrauga arī Vīnes filharmoniķu Jaungada koncerta kopprodukciju.

Televīzijas mūzikas ekspertu grupā informācijas un klasiskās mūzikas projektu apmaiņai, kā arī sadarbību dibināšanai, attīstīšanai un stiprināšanai apvienojušies EBU dalīborganizāciju pārstāvji - kultūras un mūzikas redakciju vadītāji. Iesaistīšanos grupā noteic pašiniciatīva - konkrētais darbinieks, kurš pārstāv kultūras projektus raidorganizācijā, pats var izlemt, vai vēlas piedalīties. Televīzijas mūzikas ekspertu grupa sastāv no desmit nozares ekspertiem.

Kopumā EBU apvienojušies 68 dalībnieki, kas pārstāv 112 organizācijas 56 valstīs.