Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Atklās "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" biroju Rīgā

© pixabay.com

Šodien tiks atklāts ASV finansētā "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) jaunais birojs Rīgā, aģentūru LETA informēja radio pārstāvji.

Biroja atklāšanas pasākums notiks plkst.17.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

RFE/RL pārstāvji norāda, ka jaunais birojs ir daļa no RFE/RL centieniem cīnīties pret Kremļa dezinformāciju un nodrošināt krievvalodīgo auditorijai uzticamas un objektīvas ziņas.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, RFE/RL prezidents Džeimijs Flaijs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kā arī citi politiķi un viesi.

LETA jau vēstīja, ka RFE/RL birojā Rīgā strādās Krievijas redakcijas un "Current Time TV" žurnālisti. Rīgā izvietosies arī raidsabiedrības jaunā nodaļa, kas nodarbosies ar žurnālistisko izmeklēšanu.

Līdztekus 11.janvārī "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) atklājusi biroju Viļņā.

Tāpat ziņots, ka pērn martā RFE/RL paziņoja, ka atvērs jaunus birojus Rīgā un Viļņā.

RFE/RL 6.martā paziņoja par darbības apturēšanu Krievijā. RFE/RL savu lēmumu skaidroja ar bankrota procedūru, ko Krievijas varasiestādes sākušas pret raidsabiedrību, pieaugošo policijas spiedienu pret RL/RFE žurnālistiem un jauno mediju kara cenzūras likumu Krievijā.

RFE/RL korespondentu punkts tika atvērts Maskavā 1991.gadā pēc prezidenta Borisa Jeļcina ielūguma.

2021.gada decembrī Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms pasludināja RFE/RL par "ekstrēmistu organizāciju" un raidsabiedrības ziņu izplatīšana un lietošana kļuva par krimināli sodāmu pārkāpumu.

Flaijs informēja, ka divi Baltkrievijas redakcijas žurnālisti Ihars Losiks un Andrejs Kuzņečiks nepamatoti atrodas ieslodzījumā Baltkrievijā.