Preiļi sarūpē palīdzības kravu Ukrainas pilsētai Ņižinai

© Kaspars Krafts/f64

Šodien Ukrainas pilsētai Ņižinai nosūtīta palīdzības krava, kuru sarūpēja AS "Preiļu siers", Preiļu novada pašvaldība un Viduslatgales pārnovadu fonds, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šajā kravā tika iekrautas kopā 20 paletes ar AS "Preiļu siers" un tās meitas uzņēmumu AS "Latgales piens" un AS "Krāslavas piens" saražotu piena produkciju: divas tonnas siera, 800 kilogrami biezpiena sieriņu, divas tonnas skābā krējuma un divarpus tonnas saldkrējuma sviesta. Kravā iekļauta arī palete ar 300 kilogramiem gaļas konservu, informēja "Preiļu siera" realizācijas daļas vadītājs Artjoms Akentjevs.

Preiļu novada pašvaldība šai kravai pievienoja strāvas ģeneratoru un dīzeļsildītāju, kas pēc Ņižinas partneru sniegtās informācijas šobrīd ir ļoti aktuāla vajadzība, ņemot vērā Krievijas uzbrukumu radītos elektroapgādes un siltumenerģijas traucējumus.

Iekārtas iegādātas par līdzekļiem, kas tika saziedoti labdarības koncertā "Ukrainas atbalstam" Riebiņos pērnā gada 25.decembrī - 1034 eiro, un Preiļu novada pašvaldības finansējumu. Ģeneratora un sildītāja kopējā cena - 1655 eiro. Palīdzības kravas izmaksas sastāda apmēram 50 000 eiro.

Svarīgākais