Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Atrod 76 000 nelegālo cigarešu un 60 litrus nelegālā alkohola

© pixabay.com

Valsts policija (VP) Talsu novadā konstatē 76 tūkstošus nelegālo cigarešu un 60 litrus nelegālā alkohola, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada 7.janvārī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu trīs īpašumos Talsu novadā un konstatēja nelegālās cigaretes ievērojamā apmērā.

No nelegālās aprites izņemtas 44 000 cigaretes "NZ Gold Slim", 25 800 cigaretes "Marlboro Gold", 6600 cigaretes "Winston Blue" un 20 cigaretes "Prince". Kopumā no nelegālās aprites izņemtas 76 420 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām jeb 3821 cigarešu paciņas.

Tāpat īpašumā tika atrasti pudelēs un kannās uzglabāti 60 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, destilācijas aparāta sastāvdaļas un destilācijas aparāts. 40 litri no izņemtā ir kandža, bet 20 litri - brāga.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, tika aizturēts vīrietis - Talsu novada iedzīvotājs, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

VP Talsu iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, norāda Šeršņova.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.