Tiesu izpildītāja Veinberga krimināllietu par sirmgalves apkrāpšanu turpinās iztiesāt nākamnedēļ

© pixabay.com

Krimināllietu, kurā par sirmgalves apkrāpšanu apsūdzēti tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs, notāre Inga Muciņa un vēl trīs personas, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plān turpināt skatīt 16.janvārī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesas sēdē tiks turpināta liecinieku pratināšana.

Veinbergs apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Notāre Muciņa apsūdzēta par dienesta viltojumu un krāpšanu. Tāpat lietā pēc Krimināllikuma panta par krāpšanu apsūdzēts Aleksandrs Sidorenko, Vladimirs Osnačs un Kristina Lucenko.

Prokuratūra paziņojumā presei rakstīja, ka 2021.gada janvārī Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, izmantojot viltotu vienkāršo vekseli un vēršot bezstrīdu vekseļa piespiedu izpildi piedziņas lietā uz 1932.gadā dzimušas sievietes naudas līdzekļiem 28 000 eiro apmērā, kas palika no nekustamā īpašuma atsavināšanas izsolē.

Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka līdzīgā veidā apsūdzētie izrīkojušies ar kādu 1964.gadā dzimušu personu, izkrāpjot no viņas vairāk nekā 39 000 eiro.

Veinbergs un Muziņa ir atstādināti no amata.