Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā mājokļu cenas trešajā ceturksnī kāpušas par teju 14%

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 13,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Igaunijā (+24,2%), Ungārijā (+21%), Lietuvā (+19,3%) un Čehijā (+16,6%).

Kopumā mājokļu cenas trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Dānijā, kur reģistrēts kritums par 2,4%.

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas pieauga par 7,4%, bet eirozonā - par 6,8%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji trešajā ceturksnī palielinājās par 0,9%, bet eirozonā - par 1%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas trešajā ceturksnī palielinājušās 20 valstīs, straujākais kāpums fiksēts Kiprā (+5,8%), Bulgārijā (+4,1%) un Austrijā (+4%), bet samazinājušās tās Dānijā (-3,8%), Zviedrijā (-3,1%), Somijā (-1,3%), Rumānijā (-1,2%), Itālijā (-1%) un Vācijā (-0,4%). Latvijā mājokļu cenas palielinājās par 1,3%, Lietuvā - par 3%, bet Igaunijā - par 0,8%.

Dati par Grieķiju nav pieejami.