Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas

© pexels.com

Laika posmā no janvāra līdz decembrim Latvijas iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas, zvanot uz biedrības "Skalbes" atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem, informēja krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" atbalsta tālruņa noziegumos cietušajiem vadītāja Santa Laimiņa.

Šobrīd ir zināmas konsultāciju dienas janvārī un februārī - 20.janvāris, 31.februāris, 10.februāris un 24.februāris. Bezmaksas konsultācijas būs pieejamas zvanot "116006" no plkst.16 līdz plkst.20.

Par citām akcijas dienām varēs uzzināt biedrības "Skalbes" sociālajos tīklos, kā arī zvanot konsultantiem.

Konsultēties ar juristu varēs par tēmām - ģimenes tiesības, mantojuma tiesības, aizsardzība no vardarbības, darba tiesības, saistību izpilde, zaudējumu piedziņa, maksātnespējas process un cietušo tiesības kriminālprocesā.

Konsultācija ir paredzēta tam, lai zvanītājam sniegtu padomu par to, kā tālāk rīkoties, kur vērsties, kā arī biedrība vērš uzmanību, ka telefonisko konsultāciju laikā netiek caurskatīti dokumenti, netiek nodrošināta dokumentu aizpildīšana.

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem strādā katru dienu no plkst.12 līdz plkst.22, pieejama arī sarakstes funkcija mājaslapā "cietusajiem.lv".

Tālruņa mērķis ir sniegt emocionālu, psiholoģisku un informatīvu atbalstu dažādos noziegumos cietušiem, aculieciniekiem un tuviniekiem.