Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Politiķi tiksies ar CVK priekšsēdētāja amata iespējamo kandidāti Kristīni Saulīti

© Kaspars Krafts/f64

Koalīcijas partiju Saeimas frakcijas plāno tikties ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amata iespējamo kandidāti Kristīni Saulīti, šodien pēc valdības veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja politiķi.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) apstiprināja, ka "Jaunās vienotības" frakcija plāno tikties ar Saulīti.

"Apvienotā saraksta" frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars līdzīgi norādīja, ka ir apspriedis šo jautājumu ar citu Saeimas frakciju vadītājiem, kā arī AS organizēs tikšanos tuvākajā laikā ar Saulīti, lai uzklausītu viņas redzējumu. Politiķis atgādināja par saistībā ar CVK iepirkumu ierosināto kriminālprocesu, kā arī aicināja preventīvi veikt darbības, lai nākamās vēlēšanas noritētu kvalitatīvi.

Arī ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) norādīja, ka Nacionālā apvienība tiksies ar Saulīti.

Kā ziņots, viena no CVK priekšsēdētāja amata kandidātēm tiek izskatīta bijusī Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdētāja Saulīte.

Par viņas iespējamo kandidatūru šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem pastāstīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātajā kriminālprocesā tiek izmeklēti noziedzīgie nodarījumi saistīti ar CVK organizētu iepirkumu 2021.gadā.

KNAB aģentūru LETA iepriekš informēja, ka 7.novembrī sākts kriminālprocess aizdomās par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, kā arī šo noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu un dienesta dokumentu viltošanu.