Jelgavas pašvaldības darbinieku polisēm tērēti 11 tūkstoši

Jelgavas pašvaldība atšķirībā no valdības negrasās taupības nolūkos lauzt noslēgto līgumu par veselības apdrošināšanu saviem darbiniekiem, raksta Zemgales ziņas.

Administrācijā, kā arī vairākās padotības institūcijās strādājošie pie polisēm varēja tikt, samaksājot 40 procentus to cenas, tādējādi viena darbinieka veselības apdrošināšana pašvaldībai izmaksājusi nepilnus 130 latus.

No pilsētas budžeta Dome par polisēm samaksājusi nepilnus 11 tūkstošus latu, informēja pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga. Lai pēc iespējas samazinātu veselības apdrošināšanas polišu izmaksas, veicot iepirkumu, līgumā iekļauti arī Izglītības pārvaldes, aģentūras «Pilsētsaimniecība», Sociālo lietu pārvaldes, Ģ.Eliasa Vēstures un mākslas muzeja, Bāriņtiesas darbinieki, kas izteica vēlēšanos iegādāties polises.

Ņemot vērā, ka polises iegādātas ar darbinieku līdzfinansējumu, pakalpojums jau tiek sniegts, pašvaldība šogad neplāno lauzt slēgto līgumu ar apdrošinātāju, norāda preses sekretāre. Savukārt nākotnē lēmumus, kas saistīti ar veselības polišu iegādi, pašvaldība pieņemšot saskaņā ar jaunajiem noteikumiem par valsts budžeta finansēto institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēmu.

Svarīgākais