Robežsargi pieķer Eritrejas pilsoni, izmantojot viltotu Portugāles pasi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kurzemes rajona tiesa ir notiesājusi Latvijā patvērumu lūgušu Eritrejas pilsoni par viltotas Portugāles pases izmantošanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Lai varētu brīvi pārvietoties Eiropas Savienības teritorijā, vīrietis, iespējams, Rīgā no nenoskaidrotas personas iegādājās viltotu dokumentu - Portugāles pilsoņa pasi.

Pērn augustā vīrietis ar prāmi vēlējies doties braucienā maršrutā Ventspils - Ninashamna un uzrādīja klientu apkalpošanas aģentei viltoto pasi. Darbiniece konstatēja dokumenta neatbilstību un ziņoja Valsts robežsardzei.

Apsūdzētais ir Eritrejas pilsonis, kurš Latvijas agrāk nav sodīts. Patlaban Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tiek izskatīts viņa iesniegums par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijā.

Tiesa viņam piemēroja 100 stundas sabiedrisko darbu, tomēr šis sods uzskatīts par izciestu, jo tiesa ieskaitīja aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku.

Latvijā

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.