Prokuratūra apstrīd attaisnojošo spriedumu 60 000 kukuļa lietā

© pixabay.com

Prokuratūra ir iesniegusi protestu par Ekonomisko lietu tiesas spriedumu, ar kuru attaisnots vīrietis par 60 000 eiro kukuļa piedāvāšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, noskaidroja aģentūra LETA.

No apsūdzības izriet, ka 2022.gada janvārī VID darbinieki veica kratīšanu apsūdzētā dzīvoklī. Apzinoties, ka VID darbinieki kratīšanas laikā ieroču seifā atradīs tajā esošos 243 500 eiro un 11 000 ASV dolārus, un nolūkā panākt, lai tie netiktu fiksēti kratīšanas protokolā un izņemti, vīrietis piedāvājis ne vairāk kā 60 000 eiro.

Pēc VID darbinieku izteiktā noraidījuma šādam piedāvājumam apsūdzētais tomēr paņēmis somu un mutiski VID darbiniekus informējis, ka lielāko daļu no seifā esošajiem naudas līdzekļiem viņš ieliks somā, no kuras puse būs paredzēta kā kukulis.

Pirmās instances tiesa, iepazīstoties ar lietas materiāliem, secināja, ka "ārpus saprātīgām šaubām" lietās neesot pierādīts, ka apsūdzētais ir veicis noziegumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.