Konkurences padome: uzņēmēji kļuvuši slīpētāki

Uzņēmēji ir kļuvuši daudz slīpētāki un zina par Konkurences padomes izmeklēšanas metodēm, atklāj KP vadītāja Ieva Jaunzeme.

Vienlaikus viņa laikrakstam Diena norāda, ka uzņēmēji nelabprāt ziņo par negodīgu konkurenci tirgū, kā piemēru minot gan lielveikalu sektoru, par kuriem pārtikas ražotāji ir gatavi sūdzēties tikai kuluāros, gan ceļu būvi, kur uzņēmēji nerunā par saskaņotu dalību valsts pasūtījumos.

Sākotnējā likuma grozījumu redakcija bija ļoti tālu no tās, ko redzam dabā. Divu gadu laikā likuma grozījumi tika ņurcīti, burzīti, lobēti. Rezultātu redzam – tika panākts, ka katrs gadījums ir jāizvērtē individuāli. Katru līgumu ņemiet un vērtējiet, katram pa 800-900 līgumiem. Ar to arī godprātīgi nodarbojāmies un meklējām adatu siena kaudzē bez kāda jūtama atbalsta no it kā cietušo puses, par Konkurences likuma grozījumiem stāsta Jaunzeme.

Par katru lēmumu «dabūt pa seju» kaut kā nav iedvesmas, īpaši, ja tas prasa tik daudz pūļu to pierādīt. Tagad atkal ir sūdzības, ka loģistika par lielu. Protams, uzklausām tās kuluāru sūdzības un ķeramies klāt. Visu laiku saku, ka laikam ķeram nepareizos, atzīst Jaunzeme, atklājot, ka arī būvniecībā uz valsts pasūtījumiem tiek veidoti karteļi.

Svarīgākais