Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Ar Speciālās uzdevumu bataljona policistu palīdzību aiztur vīrieti par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu

© pixabay.com

Bauskā par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu aizturēts kāds vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Vakar īsi pēc pusnakts Valsts policija saņēma izsaukumu no kādas sievietes, kura ziņoja, ka uz ceļa braucamās daļas Bauskā atrodas gulošs vīrietis. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa likumsargi un tika izsaukti arī mediķi. Norādītajā vietā patiešām atradās vīrietis, uz kura ķermeņa bija acīmredzami miesas bojājumi. Cietušais smagā stāvoklī tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Tika noskaidrota cietušā identitāte un uzsākta izmeklēšana. Policisti tajā pašā naktī noskaidroja, ka miesas bojājumus cietušajam, iespējams, nodarījis 1988.gadā dzimis vīrietis, ar kuru cietušais bija iepazinies Jaunā gada svinēšanas laikā.

Likumsargi kopā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem ieradās iespējamā vainīgā vīrieša dzīvesvietā. Vīrietis bija ieslēdzies dzīvoklī un pēc vairākkārtīgiem aicinājumiem nelaida policistus, tāpēc tika pieņemts lēmums uzlauzt durvis. Pēc tam vīrietis tika aizturēts. Aizturētais jau iepriekš bijis sodīts par miesas bojājumu nodarīšanu.

Pašreiz izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka miesas bojājumus aizdomās turētais vīrietis nodarījis nesen iepazītajam paziņam pēc tam, kad kopīgas alkohola lietošanas laikā starp abiem bija izcēlies sadzīviska rakstura strīds. Pašreizējā informācija liecina, ka miesas bojājumi nodarīti ar cirvi. Pēc tam iespējamais vainīgais vīrietis cietušo izvilcis no mājas, turpinājis sist ārā, pēc kā atstājis uz ceļa braucamās daļas.

Saistībā ar notikušo sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas - par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, informēja Valsts policijā. Izmeklēšanas laikā un pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas var tikt lemts par kriminālprocesa pārkvalificēšanu.

Aizdomās turētajam vīrietim šodien tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Savukārt cietušais ir smagā stāvoklī un turpina atlabt ārstniecības iestādē.