Kādas ir Latvijas sabiedrības apņemšanās 2023.gadā?

© F64

“Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, kādas ir sabiedrības apņemšanās 2023. gadā?

Daudzi cilvēki mēdz uzsākt jaunu gadu ar kādu apņemšanos. Uz jautājumu, kāda būtu Jūsu galvenā apņemšanās jaunajam, 2023. gadam, desmitā daļa (10%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka apņemas veltīt vairāk laika savai veselībai (uzturs, miegs, atpūta u.c.).

7% iedzīvotāju galvenā apņemšanās ir pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus (nomainīt darbu, pakāpties karjerā u.tml.), kā arī apgūt jaunas zināšanas, prasmes.

6% iedzīvotāju Jaunajā gadā apņemas veltīt vairāk laika ģimenei, tuvajiem, kā arī doties sen kārotā ceļojumā.

5% iedzīvotāju galvenā apņemšanās Jaunajā gadā ir veltīt vairāk laika sportam, uzlabot fizisko formu; 4% iedzīvotāju - cik vien iespējams, samazināt izdevumus, būt taupīgam, kā arī spēt nokārtot parādsaistības. 3% iedzīvotāju nākamajā gadā apņemas atrast mūža mīlestību; veltīt vairāk laika hobijiem; atrast darbu; samazināt vai atteikties no kaitīgajiem ieradumiem (smēķēšana, alkohols, neveselīgs uzturs u.tml.); veidot uzkrājumus; sagaidīt ģimenes pieaugumu; saprast dzīves jēgu, savu misiju uz zemes vai norādījuši kādu citu apņemšanos.

Desmitā daļa (11%) iedzīvotāju ir norādījuši, ka neko neapņemas, lai pēc tam nekas sev nav jāpārmet, savukārt 8% iedzīvotāju ir norādījuši, ka neko neapņemas, jo viņiem ir labi tāpat.

6% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Svarīgākais