Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Zema atalgojuma dēļ arī ĀM izjūt darbinieku trūkumu, norāda Rinkēvičs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Nekonkurētspējīga piedāvātā atalgojuma dēļ Ārlietu ministrija (ĀM) saskaras ar darbinieku trūkumu, taču šī problēma ir arī citās valsts pārvaldes iestādēs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ĀM).

Pēc viņa teiktā, kadru iztrūkums nav ļoti milzīgs, tomēr cilvēkus nespēj ieinteresēt darba iespējas ĀM, ieraugot sludinājumā piedāvāto pamata atalgojumu, kas "vismaz šobrīd ir varbūt mazlietiņ augstāks nekā "Lidl" veikalā pārdevēja alga".

Visvairāk ĀM trūkstot juristu, kuriem citastarp būtu jāatbild arī par sankciju kontroli. Juridiskā departamenta kadru iztrūkuma dēļ ministrija dažkārt saskaroties arī ar grūtībām pildīt funkcijas.

Vēl ĀM trūkstot informācijas tehnoloģiju speciālistu, kas mācētu strādāt ne tikai ar daudziem pazīstamām valsts pārvaldē lietotām sistēmām, bet arī ar NATO un Eiropas Savienības sistēmām.

"Mums šobrīd ir diezgan nopietna situācija, ka ir problēma atrast cilvēkus, un sāk cilvēki no manis minētajām nozarēm iet prom, un darbs var apstāties," sacīja ārlietu ministrs.

Viņš piebilda, ka pēdējā laikā citās valstīs strādājošo ĀM darbinieku neapmierinātību mēdz izraisīt arī valūtas kursu svārstības, proti, kad eiro vērtība krītas, tad darbiniekam paliek mazāk vietējās valūtas, ko tērēt.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka atalgojums visā valsts pārvaldē ir jāpārskata un daudz kur jāceļ, jo tas neesot darīts jau ļoti sen.