Portāla "Ziedot.lv" ziedotāji sašutuši par naudas vākšanu, iespējams, narkotiku kurjeram

Labdarības portāla “Ziedot.lv” ziedotāji izteikuši sašutumu par aicinājumu finansiāli palīdzēt ģimenei 22 gadus vecā latvieša mirstīgo atlieku pārvešanai no Portugāles uz mājām, kad atklājies, ka viņš, iespējams, bijis narkotiku kurjers.

Portāla vadītāja Rūta Dimanta aģentūrai BNS sacīja, ka ir saņemti agresīvi ziedotāju zvani. Viņa atzina, ka šis gadījums atstās ietekmi uz portāla reputāciju, taču cilvēki varēs saņemt pa telefonu ziedoto vienu latu atpakaļ, ja to vēlēsies.

Labdarības telefona līniju “Ziedot.lv” atklāja pēc LNT raidījuma “Degpunktā” lūguma 20.janvārī. Dimanta uzsvēra, ka, pieņemot lēmumu, vairāk domāts par mātes bēdām un Latvijas pilsoņa transportēšanu uz mājām. Viņu rīcībā neesot bijusi informācija par nāves cēloni.

“Ziedot.lv” jebkurā gadījumā segšot transporta izdevumus, kad tuvinieki iesniegs miršanas apliecību, kurā būs norādīts arī nāves cēlonis.

Portāls pēc notikušā savā mājaslapā ir publicējis atvainošanos.“Pašlaik gaidām oficiālu slēdzienu par šo gadījumu un, ja tas tiešām izrādīsies patiesi, ļoti atvainojamies. Narkotiku pārvadāšana un tirdzniecība nav atbalstāma un ir nosodāma,” teikts paziņojumā.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis nra.lv informēja: ja mirušajai personai nebija apdrošināšanas, mirstīgo atlieku pārvešanas izmaksas jāsedz tuviniekiem vai draugiem. Valsts budžetā šādiem gadījumiem nauda nav paredzēta.

Nra.lv jau rakstīja, ka Latvijas vēstniecība Portugālē pieprasīja Portugāles kompetentajām iestādēm oficiālu informāciju par mirušās personas nāves cēloni un apstākļiem. Vēstniecība ir saņēmusi sākotnējā tiesu medicīnas ekspertīzes atzinuma par nāves cēloni kopiju. Sekcija uzrādījusi vairāku iepakojumu klātbūtni kuņģī un šajos iepakojumos atradusies balta viela.

Daži no šiem iepakojumiem bijuši saplīsuši, tāpēc esot iespējams pieņemt, ka nāvi izraisīja narkotiku pārdozēšana.

Svarīgākais