Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Aizkrauklē no janvāra par 11,6% samazināsies siltumenerģijas tarifs

© F64

No šodienas Aizkrauklē samazināsies siltumenerģijas tarifs, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji. SPRK izvērtējusi un apstiprinājusi siltumenerģijas tarifus SIA "Aizkraukles siltums", kas stājas spēkā 1.janvārī. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu. Aizkrauklē no 1.janvāra tarifs, salīdzinot ar līdz šim piemēroto, samazināsies par 11,6% līdz 140,8 eiro par megavatstundu (MWh). Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro par MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju, ņemot vērā valsts atbalstu, būs 104,4 eiro par MWh. Tarifa samazinājums iespējams, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. "Aizkraukles siltums" līdz šim piemēroja tarifu 159,19 eiro par MWh, kas spēkā kopš 2022.gada 1.novembra.

SPRK izvērtējusi un apstiprinājusi siltumenerģijas tarifus SIA "Aizkraukles siltums", kas stājas spēkā 1.janvārī. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu.

Aizkrauklē no 1.janvāra tarifs, salīdzinot ar līdz šim piemēroto, samazināsies par 11,6% līdz 140,8 eiro par megavatstundu (MWh). Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro par MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju, ņemot vērā valsts atbalstu, būs 104,4 eiro par MWh.

Tarifa samazinājums iespējams, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. "Aizkraukles siltums" līdz šim piemēroja tarifu 159,19 eiro par MWh, kas spēkā kopš 2022.gada 1.novembra.