Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

VUGD sestdien saņēmis 12 izsaukumus par degošiem pirotehnikas izstrādājumiem

© Kaspars Krafts/f64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sestdien par degošiem pirotehnikas izstrādājumiem saņēmis 10 izsaukumus Rīgā un vēl pa vienam Liepājā un Ķekavas novadā, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāvji.

Neilgi pēc deviņiem vakarā VUGD sāka saņemt izsaukumus, kuros blakus vai atkritumu konteinerā iekšā, kā arī uz ielas dega pirotehnisko izstrādājumu kastes.

Šādi izsaukumi 10 reizes saņemti Rīgā un vēl pa vienam Liepājā un Ķekavas novadā. Jaunciema 4.šķērslīnijā Rīgā pirotehniskais izstrādājums bija ielidojis divstāvu dzīvojamās mājas sienā, kā rezultātā 0,5 kvadrātmetru platībā sāka gruzdēt siltumizolācijas materiāls.

Savukārt pusvienos naktī Nākotnes ielā, Gulbenē, piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega eglīte viena kvadrātmetra platībā.

Ap pusnakti saņemti arī vēl vairāki izsaukumi, kuros uz ielas, pie sabiedriskām ēkām vai daudzdzīvokļu mājām dega atkritumu konteineri. Mārupes novadā, degot atkritumu novietnei un konteineram kopumā 10 kvadrātmetru platībā, karstuma ietekmē tika bojāta arī blakus esošā vieglā automašīna.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 31.decembra plkst.6.30 līdz 1.janvāra plkst.6.30, VUGD saņēma 69 izsaukumus - 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.