Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kokrūpniecības federācijā notikusi vadības maiņa

© F64

Latvijas Kokrūpniecības federācijas (LKF) izpilddirektora amatā Kristapu Klausu nomainījis Artūrs Bukonts, liecina "Firmas.lv" publicētā informācija.

Kā aģentūru LETA informē Bukonts, federācijā noticis dabisks pārmaiņu process, kā rezultātā bijis nepieciešams papildināt vadības komandu.

Arī Klauss aģentūrai LETA stāstīja, ka izmaiņas veiktas, lai celtu LKF kapacitāti un sadalītu nozares jomas starp federācijas vadības pārstāvjiem.

Līdz ar Bukonta stāšanos amatā Klauss ieņems vienu no divām viceprezidenta pozīcijām, savukārt viņam līdzās strādās SIA "Krauzers" līdzīpašnieks Andis Araks.

Paredzēts, ka dažas no tēmām, par ko atbildēs Klauss, būs Zaļais kurss un lielie uzņēmumi, savukārt Araks pārraudzīs mazo un vidējo uzņēmumu un mežizstrādes pakalpojumu sniedzēju interešu pārstāvniecību.

Bukonts arī norādīja, ka pats darbosies vairāk ar nozares iekšpolitiku un strādās pie tā, kā papildināt komandas arī nozari veidojošajās asociācijās, lai nākotnē veidotos pēctecība.

Savukārt uz jautājumu par nākotnē gaidāmajiem izaicinājumiem, Bukonts atzīmēja, ka 2023.gadā izaicinājumus nozarei sagādās koka produktu cenu samazināšanās laikā, kad pašu zāģbaļķu cenas Latvijā ir salīdzinoši ļoti augstas. Šī cenu starpība jau pašlaik ietekmē ražotājus.

Tāpat viņš uzsvēra, ka nozarei nepieciešams atbalsts, lai mazinātu augsto energoresursu cenu ietekmi, it īpaši, ja nākotnē jāattīsta koksnes ķīmiskā pārstrāde, kas ir īpaši energoietilpīga, vēl piebilstot, ka nozares attīstībai būtiski ir arī risināt esošo trūkumu kvalificēta darba spēka pieejamībā.

Bukonts līdz ar jauno amatu federācijā saglabās izpilddirektora amatus gan Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijā, gan Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijā.

LKF ir dibināta 2000.gadā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanas Latvijā.