Zatlers lūdz Kalnmeieru kontrolēt Jēkabpils apšaudes izmeklēšanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers lūdzis ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru pievērst uzmanību Jēkabpils apšaudes izmeklēšanas kontrolei un informēt viņu par izmeklēšanas gaitu, informē prezidenta Preses dienestā.

Prezidents arī uzskata, ka Iekšlietu ministrijā jāveic pilna notikušā izmeklēšana un jāprasa pilna atbildība no visu līmeņu amatpersonām.

Zatlers izteicis līdzjūtību Jēkabpilī notikušās apšaudes laikā bojā gājušā policista Andra Znotiņa ģimenei, draugiem un kolēģiem.

"Mēs noliecam galvu un izrādām visdziļāko cieņu Jēkabpils policistam, kurš ir atdevis savu dzīvību, pašaizliedzīgi pildot dienesta pienākumus, kas ir saistīti ar visaugstāko atbildības pakāpi un risku Latvijas iedzīvotāju un valsts drošības garantēšanas vārdā," sacījis Zatlers.

Bruņoto laupītāju aizturēšanas laikā ievainotajiem policistiem Valsts prezidents novēl pēc iespējas drīzāku izveseļošanos.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais