Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas uzņēmēji svētku dāvanu vietā ziedo vairāk nekā 40 000 eiro Ukrainas atbalstam

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

Uzņēmēji no korporatīvajām dāvanām paredzētās summas decembrī vairāk nekā 40 000 eiro ar iniciatīvas "Uzņēmēji mieram" starpniecību ziedojuši Ukrainas iedzīvotāju atbalstam, informē iniciatīvas pārstāvji.

Iniciatīvas pārstāvji norāda, ka, atsaucoties fonda "Uzņēmēji mieram" aicinājumam, Latvijas uzņēmumi šogad daļu no klientu Ziemassvētku dāvanām plānotā budžeta novirzījuši Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Līdz šim ar fonda starpniecību kopš šā gada februāra saziedoti vairāk nekā 4,2 miljoni eiro.

Par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas, ģeneratori un droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un daudz citu būtisku elementu Ukrainas aizstāvjiem, kā arī ticis sniegts atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanā, iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts Ukrainas iedzīvotājiem.

"Uzņēmēji mieram" kara pirmajās dienās dibināja Jānis Taukačs ("Sorainen"), Ieva Driksna ("Mintos"), Māris Simanovičs ("Eco Baltia"), Kristofs Blaus ("Nutrameg"), Anna Andersone ("Riga Tech Girls") un Jānis Palkavnieks ("Draugiem Group"), kā arī faktiski vairāk nekā 100 neformāli apvienojušos Latvijas uzņēmumu un uzņēmēju. To vidū, piemēram, ir arī "DPD", "Madara Cosmetics", "Virši-A", "Dobeles dzirnavnieks", "Tilde", "Twino", "Mikrotīkls", "Latvijas mobilais telefons", "Veselības centrs 4" un citi.