Aizvadītajā diennaktī sākti 11 kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu stiprā reibumā

© Gints Ivuškāns /F64

Aizvadītajā diennaktī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti 11 kriminālprocesi, bet viens kriminālprocess sākts par sēšanos pie stūres narkotisko vielu iespaidā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Trim no aizturētajiem tiks konfiscētas automašīnas, bet no pārējiem deviņiem tiks piedzīta reibumā vadītā spēkrata vērtība.

Jau ziņots, ka kriminālprocess tiek sākts un transportlīdzeklis tiek konfiscēts, ja īpašnieks to vadījis stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm -, jebkādā narkotisko vielu reibumā vai atteicies pārbaudīt apreibinošo vielu klātbūtni organismā.

Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgā piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Vēl pret septiņiem dzērājšoferiem svētdien sākti administratīvo pārkāpumu procesi, jo viņi pie stūres bija sēdušies reibumā robežā no 0,5 līdz 1,5 promilēm.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 299 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 87 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu.

Svarīgākais