Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Simtiem Bērnu slimnīcas pacientu saņems Ziemassvētku dāvanas

© F64

Svētku laikā simtiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mazo pacientu tiek sagādātas dāvanas, pastāstīja BKUS Pedagoģijas dienesta vadītāja Indra Veismane.

Arī svētku laikā bērniem gadās saslimt un nokļūt slimnīcā. Lai bērni tādēļ svētku sajūtu, BKUS rūpējas, lai visiem pasniegtu dāvanas, kā arī, lai slimnīcā būtu izdekorētas gan iekštelpas, gan arī ārtelpā.

Veismane stāstīja, ka katru dienu slimnīcas nodaļās bērni darbojas radoši - griež sniegpārsliņas, zīmē, gatavo svētku dekorus un apsveikumus saviem ģimenes locekļiem. Tāpat svētku dienās pie slimnīcas piestāj ziemeļbriežu komandas ar dāvanām, kas ir paredzētas visiem bērniem. Dažreiz atbalstītāji dāvanas sarūpē kādai konkrētai slimnīcas nodaļai.

"Bērnu slimnīcas stacionārā vienlaikus vidēji ārstējas vairāk nekā 250 pacientu, vēl mazie pacienti ir observācijas nodaļā un bērni ārstējas arī Dienas stacionārā, tāpēc kopumā katru dienu pie mums atrodas no 300 līdz 400 bērnu, un svētku laikā katru dienu izdalām simtiem dāvanu. Tās esam iecerējuši dāvināt līdz jaunajam gadam, patlaban mums jau ir saliktas dāvanas nākamai nedēļai. Kad redzam, ka bērni kļūst priecīgi, arī mums pašiem sirds ir līksmākas," sacīja Veismane.

Bērni saņem savam vecumam piemērotas dāvanas. Veismane atzina, ka cilvēku atsaucība ir ļoti liela, un nereti arī kādi labdari un ziedotāji painteresējas slimnīcā, kādas šobrīd ir vajadzības. Citreiz arī uzņēmumi, iestādes un skolas sarūpē dāvanas bērniem, kuri spiesti svētku dienas pavadīt slimnīcā.