Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pētījums: ko uz Ziemassvētku galda plāno likt Latvijas iedzīvotāji?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Uz Ziemassvētku galda visbiežāk tiks likti mandarīni, piparkūkas un gaļas cepetis ar kartupeļiem, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uz Ziemassvētku galda ir iecerējuši likt mandarīnus (76%), piparkūkas (58%), kartupeļus (54%), gaļas cepeti (48%), rosolu (47%), pīrāgus (46%), saldumus (46%), štovētus kāpostus (42%), dārzeņus (37%).

Pelēkos zirņus svētku galdā liks katrs trešais aptaujātais (34%). Sievietes, salīdzinoši biežāk nekā vīrieši, uz svētku galda liks piparkūkas un dārzeņus.

Rosolu, piparkūkas, pīrāgus, pelēkos zirņus, štovētus kāpostus salīdzinoši biežāk uz Ziemassvētku galda liks latvieši, savukārt auksto gaļu, galertu - cittautieši.

Piparkūkas, pīrāgus, pelēkos zirņus salīdzinoši biežāk svētku galdam izvēlēsies vidzemnieki un Zemgalē dzīvojošie, bet Rīgas iedzīvotāji biežāk nekā citos reģionos dzīvojošie - svaigus vai konservētus dārzeņus, noskaidrots pētījumā.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar" laikā no 2022.gada 13.decembra līdz 15.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.