Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Slideno ceļu dēļ piektdienas rītā ir apgrūtināta braukšana vietām Vidzemē un Latgalē

© f64.lv, Kaspars Krafts

Slideno autoceļu dēļ piektdienas rīta ir apgrūtināti braukšanas apstākļi vietām Vidzemē un Latgalē, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Uz galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Valmieras šoseju (A3) no Strenčiem līdz Valkai, pa Vidzemes šoseju (A2) no Raunas līdz Veclaicenei, pa Rēzeknes šoseju (A12) no Troškām līdz Rēzeknei, pa Daugavpils-Rēzeknes šoseju (A13) no Rušenicas līdz Grebņevai un pa Daugavpils šoseju (A6) no Ždinas līdz Paterniekiem.

Uz reģionālajiem ceļiem braukšana apgrūtināta Valmieras, Valkas, Smiltenes, Madonas, Gulbenes, Balvu, Rēzeknes, Kārsavas un Krāslavas apkārtnē, bet uz vietējiem ceļiem - visā Latvijā.

Īpaši apgrūtināta braukšana aizvien ir pa vietējajiem autoceļiem Alūksnes un Jelgavas apkārtnē.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

LVC atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem automobiļiem.

Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas lielākajā daļā brīžiem uzlīs, debesis klās mākoņi un vietām neizklīdīs migla, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra saglabāsies +1..+6 grādu robežās.