Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņa slimnīcas attīstības biedrība Ukrainas iedzīvotāju atbalstam savākusi vairāk nekā 114 160 eiro

© F64

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) attīstības biedrība no Ukrainas iedzīvotāju atbalsta akcijā gūtajiem ziedojumiem vairāk nekā 114 160 eiro apmērā šogad spējusi palīdzēt vairākiem simtiem Latvijā patvērumu radušajiem iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja biedrības vadītājs un Latvijas Universitātes profesors Dainis Krieviņš.

Tas devis iespēju šiem cilvēkiem saņemt akūti veselības aprūpei nepieciešamos medikamentus, akūtās zobārstniecības pakalpojumus, laboratoriskos izmeklējumus, kā arī 37 atbraukušajiem mediķiem nodrošināt bezmaksas apmācības Neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā darba uzsākšanai Latvijā.

Krieviņš stāstīja, ka iniciatīva kopumā iz izdevusies - ziedotāji bijuši gan iedzīvotāji, gan mediķi, gan dažādi uzņēmumi. Ziedotās summas līdz ar to bijušas atšķirīgas, bet svarīgi turpināt iesākto, jo redzams, ka daudziem Ukrainas iedzīvotājiem palīdzība ir vitāli noderīga.

"Lielākā palīdzība sniegta apmaksājot akūto zobārstniecību, taču, piemēram, sadarbībā ar 13 "Mēness aptiekām" Rīgā un citviet Latvijā PSKUS attīstības biedrība no saņemtajiem ziedojumiem piecos mēnešos nodrošinājusi iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem ar tās finansiālu atbalstu saņemt veselības aprūpei nepieciešamos medikamentus vairāk kā 33 000 eiro apmērā. Tas ir vairāk nekā uz pusi lielāks nekā sākotnēji plānotais. Saprotams, ka ekonomiskā situācija arī Latvijas iedzīvotājiem pašreiz nav viegla, bet ceram turpināt iesākto, lai Ukrainas iedzīvotājiem šeit palīdzētu atgūt un uzturēt labu veselību," stāstīja Krieviņš.

Fonds "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība" turpina vākt ziedojumus Ukrainas iedzīvotāju ārstēšanai.