Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mainīsies atlaides apmērs elektroniski iegādātajām biļetēm uz reisiem maršrutā Rīga-Skulte

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pakāpeniski integrējot vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā AS "Pasažieru vilciens", mainīsies atlaides apmērs elektroniski iegādātajām biļetēm uz reisiem maršrutā Rīga-Skulte.

Līdz šim AS "Pasažieru vilciens" atlaides no pamattarifa, kas patlaban netiks paaugstināts un saglabāsies esošajā līmenī, piemēro 5% un 10% apmērā atkarībā no biļetes cenas. Pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai ar maršrutu Rīga-Skulte, AS "Pasažieru vilciens" biļetes uz reisiem minētajā maršrutā no 2023.gada 14.janvāra tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām, savukārt atlaides 10% robežās elektroniski iegādātajām biļetēm varēs noteikt tikai elektronisko biļešu tirgotāji. Jaunā kārtība ir ieviesta saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu. Pirmajā posmā minētā kārtība attieksies uz vilciena reisiem maršrutā Rīga-Skulte, taču plānots, ka 2023.gada pirmajā pusgadā sistēmai pakāpeniski tiks pievienoti arī pārējie vilcienu maršruti.

Autotransporta direkcija informē, ka sabiedriskā transporta biļešu iegāde ar atlaidēm vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā uz AS "Pasažieru vilciens" reisiem maršrutā Rīga-Skulte būs iespējama pakāpeniski pēc biļešu tirgotāju (patreiz Mobilly vai BezRindas.lv) mobilās lietotnes atjaunināšanas.

Atgādinām, ka Autotransporta direkcija ir pabeigusi vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas izstrādi un augustā uzsāka tās ieviešanu reģionālās nozīmes autobusu maršrutos. Līdz šim sistēma ir pieslēgta un darbojas reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga, Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne un Rīga-Ādaži-Carnikava. Biļetes vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā var iegādāties mobilajās platformās BezRindas.lv un Mobilly. Biļetes pasažieriem ir pieejamas QR koda veidā, un tās iegāde ir iespējama iepriekšējā pārdošanā.

Pateicoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai, kuras ieviesējs un uzturētājs ir Autotransporta direkcija, nākotnē pasažieriem ar tās palīdzību būs iespējams iepriekš pārdošanā elektroniski iegādāties biļetes uz visiem reģionālās nozīmes reisiem. Turklāt tiks radīta iespēja attīstīt vienoto biļešu klāstu un tālākā braucienā apvienot dažādus transporta veidus neatkarīgi no pakalpojuma sniedzēja. Vienotā sabiedriskā transporta biļešu sistēma ļaus nodrošināt ne tikai ērtāku, ātrāku un mūsdienīgu biļešu tirgošanu, bet kalpos arī kā papildu kontroles rīks, jo kontrolieriem brauciena laikā būs pieejama informācija par visām pārdotajām biļetēm. Jaunā sistēma ar piekļuves datiem ļaus nodrošināt brīvu konkurenci visiem ieinteresētajiem biļešu tirgotājiem.