Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kā uzzināt, kurā tuvākajā aptiekā ir pieejamas vajadzīgās zāles?

© Oksana Džadana/f64

Lai veicinātu sabiedrības informētību par tuvējās apkārtnes aptiekām, īpaši pirmssvētku laikā, un par zāļu pieejamību, Zāļu valsts aģentūra (Aģentūra) atgādina, ka tās tīmekļvietnē ir pieejama Aptieku karte un Zāļu reģistrs.

Aptieku karte

Zāļu nepieciešamības gadījumā ir iespējams ērti sazināties ar konkrēto aptieku, kura ir norādīta Aptieku kartē, lai, piemēram, uzzinātu par konkrētu zāļu pieejamību šajā aptiekā. Karti iespējams atvērt Aģentūras tīmekļvietnes sānā esošajā sadaļā "Aptieku karte". Tajā ir informācija par visām Latvijas aptiekām. Aģentūra regulāri atjaunina Aptieku karti, tādēļ informācija tajā ir aktuāla un uzticama.

Zāļu reģistrs

Zāļu reģistrs - pilnīga informācija par visām Latvijā reģistrētām zālēm un to pieejamību. Latvijā ir pieejams Zāļu reģistrs, kurā iekļauta oficiāla, aktuāla un visaptveroša informācija par Latvijā reģistrētām un izplatītām zālēm.Reģistrā zāles var meklēt, ierakstot pilnu vai nepilnu zāļu vai aktīvās vielas nosaukumu (piemēram, paracetamol).

Pēc klikšķināšanas uz atrasto zāļu nosaukuma iegūsiet pilnīgu informāciju par tām - lietošanas instrukciju, informāciju, vai tās ir recepšu vai bezrecepšu zāles, vai zāles ir pieejamas Latvijas lieltirgotavās, maksimāli pieļaujamo zāļu cenu aptiekās un citu informāciju. Zaļš pieejamības simbols pie konkrētām zālēm nozīmē, ka tās ir pieejamas zāļu noliktavās jeb vairumtirdzniecībā un aptiekai ir iespējams tās pasūtīt.