Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas pasts" meklē iespējas paaugstināt darbinieku algas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

VAS "Latvijas pasts" meklē iespējas paaugstināt darba samaksu kompānijas darbiniekiem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Viņš norādīja, ka atlīdzība par darbu ir jāpaaugstina, un pie šī jautājuma arī tiek strādāts, gan meklējot iespējas kompānijas nākamā gada budžetā, gan arī stratēģijā.

"Domāju, ka tā mums joprojām ir nepietiekama," atzina Vilcāns, norādot, ka, piemēram, pastniekiem darba samaksa mēnesī ir vidēji 750 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs sacīja, ka ierasti kompānijai trūkst apmēram 2-4% darbinieku, tostarp šobrīd darbinieku iztrūkums ir tuvāk 2%

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2021.gadā bija 105,349 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā 2020.gadā, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 1,157 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.