Iekšlietu ministrs: Jāpārvērš arhaiskie policijas iecirkņi par modernām telpām

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Beidzot ir jāpārvērš arhaiskie policijas iecrikņi par modernām telpām, intervijā "Latvijas Televīzijas" (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

"Beidzot mums ir jāpārvērš arhaiskie policijas iecrikņi par modernām telpām. Šobrīd ir runa par trim centriem. Lai izmaksas būtu mazākas, tā būs nomāšana, nevis jauna celtniecība. Tas nozīmē, ka policija tuvākajos pāris gados iegūtu labas iespējas strādāt tālāk," akcentēja Kučinskis.

Tāpat ministrs teica, ka iekšlietu darbniekiem tiks palielinātas algas, kas gan neesot pārāk daudz, ņemot vērā inflāciju.

Vienlaikus drošībai, infrastruktūras attīstībai no Finanšu ministrijas neesot lielas pretestības.

"Tāpat būs jāskatās, kur no iekšienes iegūt papildu līdzekļus," teica Kučinskis, vienlaikus atgādinot, ka drošība ir noteikta par vienu no jaunās valdības prioritātēm.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.