Parlaments Ziemassvētku labdarības akcijā sarūpēs dāvanas bērniem Ukrainas rehabilitācijas centrā

© Scanpix

Saeimas deputāti un darbinieki Ziemassvētku labdarības akcijā šogad gādās dāvanas bērniem no Udaicu izglītības un rehabilitācijas centra Ukrainā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Parlaments ik decembri vienojas Ziemassvētku labdarības akcijā, sarūpējot svētku dāvanas bērniem, kuriem īpaši nepieciešams atbalsts. Šogad Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) aicināja palīdzēt bērniem un jauniešiem kara plosītajā Ukrainā.

Sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā parlaments sniegs atbalstu bērnu izglītības un rehabilitācijas centram, kas atrodas Udaicos - nelielā ciematā Čerņihivas apgabala Priluku rajonā. Tur dzīvo un mācās vairāk nekā 70 skolas vecuma bērnu, teju puse no viņiem - ar īpašām vajadzībām.

Ceturtdien, 22.decembrī, pie Saeimas nama notiks tradicionālā Ziemassvētku radošā darbnīca. Darbnīcā parlamenta deputāti un darbinieki, kā arī ikviens interesents aicināts apgleznot piparkūku sirdis un veidot sveicienu kartītes, kas kopā ar Saeimas deputātu un darbinieku sarūpētajām dāvanām ceļos uz Ukrainu.

Ziemassvētku radošā darbnīca pie Saeimas nama ceturtdien notiks laikā no plkst.10 līdz 11.30.

Latvijā

Jāņi kā svinamlaiks ir nīdēti gadu desmitiem. Pagājušā gadsimta sešdesmito gadu beigās Latvijas kompartija sāka domāt par Jāņu svinēšanas daļēju atļaušanu, jo kaut kā vajadzēja pielabināties “padomju Latvijas tautai”, kuru uz komunismu stūrēja Maskavas pakalpiņš, kompartijas vadonis Augusts Eduardovičs Voss. Mēs toreiz bijām pusaudži un, daudz nedomādami, 23. jūnijā bridām Lielupē, lai sagrieztu kalmes Jāņu vakaram.

Svarīgākais