Sestdien policija pieķērusi 15 dzērājšoferus

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Aizvadītajā diennaktī alkohola reibumā pie stūres pieķerti 15 šoferi, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgā pieķerti pieci transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, Vidzemē un Latgalē - pa trīs, bet Kurzemē un Zemgalē - pa diviem katrā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā aizvadītajā diennaktī ir uzsākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un desmit kriminālprocesi.

Diviem Rīgā pieķertajiem dzērājšoferiem tiks konfiscētas automašīnas, bet no astoņiem tiks piedzīta pilna vai daļēja transportlīdzekļa vērtība. Pa diviem šādiem gadījumiem bija Rīgā, Zemgalē un Latgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē.

Transportlīdzeklis tiek konfiscēts, ja īpašnieks to vadījis stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm -, jebkādā narkotisko vielu reibumā vai atteicies pārbaudīt apreibinošo vielu klātbūtni organismā. Savukārt, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis nepieder pašam dzērājšoferim, tad no viņa piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēti 310 administratīvā pārkāpuma protokoli, tostarp astoņi cilvēki sodīti par agresīvu braukšanu, bet 105 - par atļautā ātruma pārkāpšanu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais