Svētdien nokrišņi gaidāmi vien vakarpusē

© Kaspars Krafts / F64

Svētdien Latvijas piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, Ventspils pusē - līdz 20 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms neliels un mainīgs mākoņu daudzums. Vakarpusē daudzviet Kurzemē un Vidzemē, sākot no ziemeļrietumiem, gaidāmi nelieli nokrišņi - sniegs, lietus un apledojums.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +4 grādiem vietām piekrastē līdz -8 grādiem vietām valsts austrumos.

Rīgā svētdien palaikam spīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Augstākā gaisa temperatūra būs vakarā, kad tā svārstīsies ap nulles atzīmi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens pakāpies līdz 1026-1030 hektopaskāliem jūras līmenī.

Svētdien plkst.6 gaisa temperatūra Latvijā bija no +3 grādiem Ventspils ostā līdz -20 grādiem Zosēnos, kā arī vietām Jēkabpils un Madonas pusē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Zemākā gaisa temperatūra naktī atbilstoši "Latvijas valsts ceļu" datiem bija nepilni -23 grādi teritorijā starp Ogri un Jēkabpili.

Lai gan Ventspils ostā sešos rītā bija +3 grādi, Ventspils lidostā saglabājās desmit grādu sals.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).