"Tet" piedzīvojis kiberuzbrukumu, pakalpojumu darbība var tikt traucēta

© Ģirts Ozoliņš / F64

Telekomunikāciju kompānija SIA "Tet" saskaras ar pakalpojumu atteices uzbrukumu jeb tā dēvēto "Carpet Bombing Attacks", kas atsevišķiem klientiem ar mazām pieslēgumu jaudām var ietekmēt pakalpojumu darbību un izraisīt lēndarbību, teikts "Tet" publiskotajā informācijā sociālajā platformā "Facebook".

"Tet" norāda, ka, novērojot darbības palēnināšanos par vismaz minūti, klientiem nepieciešams veikt iekārtas restartu.

Vienlaikus kompānijā uzsver, ka eksperti strādā, lai uzbrukumus atvairītu un pēc iespējas ātrāk atjaunotu pakalpojuma pilnvērtīgu darbību katram klientam.

"Mēs šo cīņu uzvarēsim, un tas mūs vēl vairāk motivēs investēt tīkla uzraudzībā un atbalsta sniegšanai Ukrainai," norāda "Tet".

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2021.gadā bija 200,618 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 11% un bija 26,778 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.