Nacionālās drošības komisiju varētu vadīt Dombrava

© Vladislavs Proškins / F64

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadībai varētu tikt virzīta Jāņa Dombravas (NA) kandidatūra.

Līdzšinējā NDK vadītāja Ināra Mūrniece (NA) uz aizsardzības ministres amata laiku ir nolikusi deputātes mandātu. Tāpēc kā Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis šodien NDK sastāvā tika ievēlēts deputāts Dombrava.

Iepriekš izskanējis, ka komisijas, kuru priekšsēdētāji līdz šim bija tagadējie ministri, varētu turpināt vadīt tās pašas partijas pārstāvji.

Pēc Didža Šmita (AS) kļūšanas par zemkopības ministru vakants kļuvis arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amats.

Šodien kā "Apvienotā saraksta" pārstāve Cilvēktiesību komisijā ievēlēta deputāte Ieva Brante, tāpēc netiek izslēgta viņas virzīšana uz komisijas vadītājas amatu. Tomēr par to, kurš turpmāk vadīs Cilvēktiesību komisiju, vēl esot gaidāmas sarunas nākamnedēļ.

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais