Vērtēs iespēju pāriet uz priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā

© Dmitrijs Suļžics/f64

Saeima šodien nolēma turpināt skatīt 13.Saeimā iesāktos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt, ka aģitācija pirms vēlēšanām var būt tikai valsts valodā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja parlamenta Preses dienestā, nosacījumu par valsts valodas izmantošanu plānots noteikt aģitācijai, kuras izvietošanas izdevumi tiek iekļauti izdevumos, uz kuriem attiecas priekšvēlēšanu izdevumu ierobežojumi.

Likuma grozījumi rosināti, lai panāktu, ka visa reklāma, kuras izvietošanas izdevumi tiek iekļauti partijām noteiktajos priekšvēlēšanu izdevumu "griestos", būtu tikai latviešu valodā, pauž likumprojekta autori.

Valsts valodas lietojums attiektos uz priekšvēlēšanu aģitāciju gan sabiedriskajā un komerciālajā televīzijā un radio, periodiskajos izdevumos, tostarp reģionālajos, gan arī internetā (izņemot partiju mājaslapas), telpās un publiskās vietās.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais